Bezienswaardigheden nabij Stavelot en Spa

Coo, Stoumont, Stavelot, Spa en Francorchamps

De waterval van Coo
Dit is de belangrijkste waterval van het land, het water valt van meer dan vijftien meter naar beneden.Coo is tevens the place to be voor liefhebbers van parapente. De vertrekplaats is bovenaan de stoeltjeslift.
Vanuit Coo kan men de Amblève met een kajak verkennen.
Een leuke plaats voor een uitstap met kinderen, plosa coo ligt in de buurt, attracties als de Mega Mindy Flyer zijn een waar avontuur.

Stoumont
Het congo-uitkijkpunt ligt in Stoumont, men heeft er een schitterend uitzicht over de groene heuvels.

Stavelot
Voor een frisse duik in het water kan je terecht in het zwembad van Le Domaine Long Pré of het gemeentelijk zwembad van Stavelot.
De streek kan ook per fiets ontdekt worden, allerlei soorten fietsen o.a. mountainbikes, kunnen gehuurd worden bij Ardennes Cycling
De abdij van Stavelot is erkend als buitengewoon erfgoed van Wallonië. Er zijn drie musea in ondergebracht. Het museum van het circuit van Spa- Francorchamps, het historisch museum van het Prinsdom Stavelot-Malmedy en het museum Guillaume Apollinaire.
In juni is er een grote rommelmarkt, meer dan 400 verkopers stallen er hun waren uit.
Stavelot is ook bekend voor zijn carnaval, de Laetare van Stavelot wordt eind maart gevierd.

Spa
De waterbronnen Prince de Condé en La Sauvenière zijn wereldberoemd.
De thermen van Spa, de binnen en buitenzwembaden, gevuld met water uit de Clementinebron dat tot 33° wordt verwarmd,hydromasserende waterspellen, de sauna’s, hamams en relaxatieruimtes zijn een waar genot.

Francorchamps
Het circuit kan bezocht worden met een gids. De races zijn een niet te missen evenement.
 
 
 
 
 
Vakantiewoning en activiteiten in de Luikse Ardennen, Spa en Stavelot | Waarom een chalet, hotel, huisje, appartement huren in Stavelot, Ardennen, Spa | Bezienswaardigheden nabij Stavelot en Spa
Facebook